Redcord therapie

In het dagelijkse leven belasten we het lichaam veel. Helaas wordt ons lichaam ook weleens overbelast, waardoor blessures of pijnklachten kunnen ontstaan. Door deze pijnklachten kan het lichaam gaan compenseren en ook nieuwe klachten veroorzaken. Veelal zullen de grotere spiergroepen het werk overnemen van de kleinere stabiliserende spieren. Om de kleine spieren weer op de juiste manier te laten werken, kunnen wij Redcord therapie toepassen! 

Spieren opnieuw activeren met Redcord therapie

Het doel is het herwinnen van normaal functioneren bij spier-gerelateerde klachten door middel van ‘neuromusculaire stimulatie’. Tijdens een Redcord sessie worden oefeningen gedaan met instabiele touwen, waardoor de aansturing van de kleine spieren wordt gestimuleerd. De weerstand kan per individu geleidelijk worden opgebouwd, zonder dat er sprake van (toenemende) pijn is.

Behandeling met Redcord therapie

Een behandeling met Redcord wordt in veel gevallen ingezet als onderdeel van een traject fysiotherapie of manuele therapie. Voor veel klachten aan het bewegingsapparaat kan Redcord een effectieve toevoeging zijn om weer op de juiste wijze de spieren te leren gebruiken.

Redcord  wordt onder andere veel gebruikt bij:

Ben je nieuwsgierig of deze innovatieve methode ook voor jou iets kan betekenen? Vraag er eens naar bij een van onze fysiotherapeuten. Robbin en Symke hebben zich gespecialiseerd in deze methode en kunnen er meer over vertellen.

Direct een afspraak maken