Sportfysiotherapie Drachten

Zoals de naam al aangeeft is sportfysiotherapie bedoeld voor mensen die door een blessure hun sport niet meer kunnen uitoefenen. Tevens kan een sportfysio van Fysio 0512 in Drachten u adviseren over het verbeteren van prestaties en het voorkomen van blessures, om zo als (ervaren) sporter sport op een hoger / hoog niveau te beoefenen. Onze therapeuten helpen u graag uw sportdoelen te bereiken met behulp van sportfysiotherapie in Drachten.

Daarnaast wordt sportfysiotherapie in Drachten als onderdeel van andere therapie ingezet, bijvoorbeeld bij ouderen of jongeren die vanwege enkel-, knie- of schouderklachten in de oefenzaal gaan oefenen.

Direct een afspraak maken Meer informatie Gratis inloopspreekuur

Werkwijze sportfysio in Drachten

Om ervoor te zorgen dat u zo snel mogelijk weer kunt sporten of uw dagelijkse activiteiten weer kunt hervatten, wanneer u een blessure heeft, werken we met een specifieke behandeling. Er wordt samen met u een persoonlijk behandelingsplan opgesteld, gevuld met behandelingen die aansluiten op de sport en activiteiten die u uitoefent. Zo zorgen we er met een maatwerk plan samen voor dat u snel weer op uw oude of zelfs een hoger niveau kunt sporten.

Revalideren in onze oefenzaal

Onze oefenzaal biedt voldoende ruimte om te revalideren, gericht op het herstel van gewrichten. U kunt hier de oefeningen uit uw behandelingsplan op uw gemak uitvoeren, onder begeleiding van een sportfysio, en zo werken aan bijvoorbeeld uw stabiliteit, conditie, kracht en coördinatie. Ook kijkt uw sportfysio in Drachten of andere lichaamsdelen die nog wel belastbaar zijn bijvoorbeeld extra getraind kunnen worden. Daarna kunt u op uw gemak douchen en omkleden in onze kleedruimte.

Revalideren op het veld

Revalideren kan niet alleen in onze sportzaal, wij ondersteunen u ook bij revalidatie op het veld. Want als uw sport ook wordt uitgevoerd op het veld, is de kans groot dat bijbehorende oefeningen ook op het veld moeten worden uitgevoerd, zoals loopoefeningen. Revalideren op het veld is vaak de laatste stap in revalidatie, waarna u uw sport blessurevrij kunt beoefenen.

 Een afspraak maken

Plan direct een afspraak in voor sportfysiotherapie in Drachten. U heeft geen verwijsbrief van de huisarts nodig om door onze sportfysio begeleid te worden. Bovendien werken we indien nodig intensief samen met andere disciplines in de zorg, zoals sportartsen, specialisten en sportmasseurs.

Direct een afspraak maken

“Mijn ervaringen met Fysio 0512 (locatie Drachten) zijn zeer positief. Tijdens de behandelingen werd bekeken of alles recht stond en werd ik goed los gemaakt. Na een aantal behandelingen en het doen van mijn oefeningen merkte ik al verschil. De pijn kwam steeds later in de wedstrijd opspelen en uiteindelijk belemmerde het me niet meer.”

Leonie Lubbinga

Marathonschaatser en wielrenster