Schouderfysiotherapie in Drachten

Spierklachten vinden vaak plaats in de schouders. Daarom heeft Fysio 0512 een fysiotherapie werkwijze ontwikkeld speciaal voor schouder- en nekklachten. Onze werkwijze is gebaseerd op jarenlange praktijkervaring en de nieuwste wetenschappelijke inzichten omtrent verschillende schouderblessures, zoals schouderinstabiliteit na bijvoorbeeld een luxatie, een frozen shoulder, een slijmbeursontsteking (bursitis) of kalk afzetting in de schouder. Een fysiotherapie schouder specialist van Fysio 0512 is altijd gespecialiseerd in schouderklachten en aanvullend geschoold om schouderklachten snel en effectief te verhelpen.

Werkwijze fysiotherapie door (schouder)specialist

Schouderfysiotherapie begint met een vraaggesprek en een lichamelijk onderzoek. We stellen u bijvoorbeeld vragen over de duur van de klachten, de momenten dat u er last van heeft en wat een eventuele oorzaak zou kunnen zijn voor de klachten aan uw nek of schouder. Op basis hiervan maakt de schouder fysio een diagnose en een behandelplan voor fysiotherapie. Deze behandeling bestaat uit verschillende schouder oefeningen en fysiotherapie technieken, volledig afgestemd op uw klachten.

Onze schouder fysio’s werken binnen het plan met verschillende behandelingsmethodes en oefeningen voor een zo’n effectief mogelijk resultaat. Zo kunnen we specialistische schouder oefeningen afwisselen met algemene fysiotherapie oefeningen om de klachten vanuit meerdere invalshoeken te benaderen. Ook dry needling, manuele therapie (‘kraken’) en medical taping kunnen we toepassen als dat het herstel ten goede komt. Samen kijken we altijd naar het juiste behandelplan om uw klachten spoedig af te laten nemen.

Afspraak maken bij schouder fysio

Maakt u een afspraak voor fysiotherapie bij een schouder specialist van Fysio 0512 in verband met schouderklachten? Geef het even aan, dan kunnen we een afspraak inplannen bij de juiste specialist in plaats van de algemeen fysiotherapeut. U heeft hiervoor geen verwijsbrief nodig van de huisarts. Dat geldt voor al onze behandelingsmethoden. Onze fysio’s kunnen zelf de diagnose en behandelplan opstellen, een verwijzing van de huisarts is hiervoor tegenwoordig niet meer noodzakelijk.

We zijn tussen 8:00 en 17:00 uur telefonisch te bereiken. U bent ook van harte welkom om even bij ons binnen te lopen aan de Sportlaan 2 in het Bewegingscentrum Drachten. Voor een afspraak kunt u zes dagen per week, zowel overdag als ’s avonds bij ons terecht. Wij hebben met alle zorgverzekeraars een contract afgesloten en kunnen u meteen informeren of u voor een vergoeding in aanmerking komt. Wij declareren onze verrichtingen rechtstreeks bij uw verzekeraar, wanneer u voldoende bent verzekerd voor fysiotherapie.

Direct een afspraak maken