Medical Taping Drachten

Misschien heeft u het wel eens gezien bij sporters: medical taping. Bij medical taping wordt een speciale sporttape gebruikt, vaak felgekleurd, om spierblessures en gewrichtsklachten te verlichten en te verhelpen. De tape ondersteunt de spieren in hun functie. Medical taping wordt door Fysio 0512 in Drachten vooral gebruikt bij onderstaande klachten:

  • Klachten aan rug, pols en enkel
  • Instabiliteit van gewrichten in bijvoorbeeld de voet
  • Verschillende overbelastingsklachten
  • Klachten aan arm, nek, schouder (CANS/RSI)
  • Vochtophopingen en ontstekingen, zoals hielspoor
  • Sporthervatting na een blessure, zoals een tenniselleboog
  • Herstel van spierscheuren in bijvoorbeeld de kuit
  • Verkeerde houding

Bij Fysio 0512 in Drachten is Medical taping veel gebruikte behandelmethode bij bijvoorbeeld blessures aan de achillespees of hamstring omdat er gewoon gesport kan worden met deze rekbare tape. Bewegingen worden er niet door beperkt.

Wat zijn de effecten van medical taping?

Medical Taping is zeer effectief. Het vermindert direct de spierspanning en stijfheid, en zo ook de bijbehorende pijn. Tevens corrigeert en ondersteunt het de lichaamshouding zonder de bewegingsvrijheid te verminderen. Zo voelt u zich een stuk stabieler tijdens het bewegen en dus ook een stuk zekerder. Ook kan medical taping helpen bij zwellingen en littekens. Het is dus een zeer veelzijdige behandelmethode.

De tapes die worden gebruikt zijn bovendien antiallergisch en huidvriendelijk. Ze ademen met de huid mee en u kunt ze dan ook meerdere dagen laten zitten. Ook kunt u met de tape gewoon douchen. Doordat medical taping als een tweede huid aanvoelt op uw knie of schouder, is het geen vervelende methode.

Afspraak voor medical taping aan knie, schouder, etc

Wilt u meer informatie over medical taping bij Fysio 0512 in Drachten? U kunt vrijblijvend contact opnemen met onze medewerkers. Tijdens het intakegesprek kijken we graag of medical taping voor u de juiste behandelmethode is om de klachten te verlichten en verminderen.

U heeft geen verwijsbrief van de huisarts nodig om een afspraak te kunnen maken. U kunt dus gewoon bij ons binnenlopen tijdens onze ruime openingstijden of telefonisch een afspraak maken. Wij hebben met alle zorgverzekeraars een contract afgesloten en kunnen u ook meteen informeren of u voor een vergoeding in aanmerking komt.

Direct een afspraak maken