Manuele therapie Drachten

Manuele therapie wordt bij Fysio 0512 in Drachten toegepast wanneer lichamelijke klachten ontstaan vanuit de gewrichten. Spieren en lichaamsdelen rondom de gewrichten kunnen pijn doen, waardoor bewegen moeilijk wordt. Veel voorkomende klachten zijn:

  • Hoofd- en nekpijn in combinatie met het slecht kunnen bewegen van de wervelkolom
  • Nek- en schouderklachten (eventueel met uitstraling naar de kaak, het hoofd of de armen)
  • Duizeligheid bij het bewegen van de nek
  • Hoge rugklachten (eventueel in combinatie met rib- en borstpijn)
  • Lage rugklachten (eventueel met uitstraling naar de benen)
  • Heupklachten
  • Knie- en enkelklachten

Iedere manuele therapeut in Drachten is gespecialiseerd in gewrichtsbewegingen en zorgt ervoor dat de gewrichten beter functioneren. Ook kijkt hij naar hoe uw lichaamshouding en uw manier van bewegen kan worden verbeterd. Manueel therapeuten volgen na de opleiding Fysiotherapie de specialistische opleiding voor Manuele Therapie. Zo ook onze manueel therapeuten. Zij weten bijzonder veel over de bewegingsmogelijkheden van het lichaam, met name over de wervelkolom. Een manueel therapeut heeft als doel om door middel van behandelingen de bewegingen en de functie van de gewrichten te verbeteren.

Direct een afspraak maken Meer informatie Gratis inloopspreekuur

Werkwijze manuele therapeut Drachten

Als u voor manuele therapie Fysio 0512 in Drachten inschakelt, krijgt u aan de hand van uw klachtenbeeld en uw persoonlijke voorkeur een manuele therapeut aangewezen. Deze brengt uw klachten nauwkeurig in beeld door uw houding, bewegingen en gewrichten te onderzoeken. Op basis van deze informatie stelt de therapeut samen met u een behandelplan op. Vervolgens gaat de behandeling van start. U krijgt adviezen en instructies voor gezond bewegen waarbij u wordt begeleid door uw therapeut. Onze ervaring is dat klanten na een eerste behandeling al minder pijn hebben en een grotere bewegingsvrijheid. Tussentijds zal het behandelplan geëvalueerd worden en waar nodig bijgestuurd worden.

Afspraak maken in Drachten

Wilt u een afspraak maken voor manuele therapie in Drachten? Loop dan even binnen tijdens onze ruime openingstijden of neem telefonisch contact met ons op. Onze manueel therapeuten helpen u door hun jarenlange ervaring en hun specifieke werkwijze op de beste en snelste manier van uw klachten af.

Een verwijsbrief van de huisarts is niet nodig om door een manueel therapeut van Fysio 0512 in Drachten geholpen te kunnen worden. Tijdens het intakegesprek kijken we graag of manuele therapie voor u de juiste oplossing is. Ook informeren we u over een mogelijke vergoeding door uw zorgverzekeraar. Wij hebben met alle zorgverzekeraars een contract afgesloten. Neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie!

Direct een afspraak maken