Anita Vellema

Specialisaties

Geboortedatum

29-11-1995

Woonplaats

Drachten

Werkzaam sinds

Januari 2024

E-mailadres

Ik ben Anita Vellema, 28 jaar oud en ben opgegroeid in Drachten waar ik nu nog steeds woon met mijn gezin.

 

In 2016 ben ik afgestudeerd als fitness instructeur op het CIOS in Heerenveen en ben ik werkzaam geweest in het Bewegingscentrum te Drachten. Hier heb ik mijn gehele fysiotherapie opleiding gewerkt, totdat ik afstudeerde aan de Hanzehogeschool in Groningen als fysiotherapeut in 2020.

 

In 2020 ben ik als beginnend fysiotherapeut gestart bij Kruithof Fysio te Lemmer en heb ik hier 3 jaar werkervaring opgedaan, totdat het werd overgenomen door een collega en de naam veranderde in Fysio Lemmer. Bij deze werkgever heb ik in totaal 1 jaar gewerkt, omdat ik daarna de mooie mogelijkheid kreeg om mij bij het team van Fysio 0512 te voegen in 2024.

 

Mijn ambities zijn om mij nog verder te ontwikkelen binnen de fysiotherapie, waarbij ik graag nog een master zou willen afronden. De master opleidingen die mij momenteel interessant lijken zijn de manuele therapie en de sport. Ik ben er dan ook nog niet over uit welke van de twee het eventueel zou kunnen gaan worden. Daarnaast zou ik mij verder willen ontwikkelen qua kracht in de fitness en zou ik nog wel eens een halve marathon willen hardlopen in de toekomst.

 

Wat ik het mooiste vind aan Fysio 0512 is het teamgevoel wat daar heerst. Daarnaast is er een goede samenwerking tussen het Bewegingscentrum Drachten. Als fysiotherapeut vind ik dit erg prettig, omdat wij daardoor veel mogelijkheden tot onze beschikking hebben om de beste zorg te kunnen bieden.

 

Gouden tip:

Techniek (bijvoorbeeld: houding tijdens werkzaamheden of oefening in sportschool) boven duur, intensiteit en kracht.