Zorgverzekering 2024 en fysiotherapie: hier kun je op letten

Geplaatst op

Zodra jij gebruikmaakt van fysiotherapie, dan is het belangrijk dat jij bij een zorgverzekeraar bent aangesloten met de juiste aanvullende verzekering. Op deze manier zorg jij ervoor dat jouw afspraken worden verzekerd. Elk jaar komt een zorgverzekeraar met nieuwe zorgpremies voor het nieuwe jaar. Daarom is het belangrijk om altijd in de gaten te houden of jouw zorgverzekeraar nog wel bij jou past. Maar waar kun je nou eigenlijk op letten als het gaat om jouw zorgverzekering en fysio? Hieronder bespreken wij het allemaal. 

Wat is een zorgverzekering?

Een zorgverzekering is een verplichte ziektekostenverzekering voor iedereen boven de achttien jaar in Nederland. Een zorgverzekering verzekert verschillende kosten die je maakt op dit gebied. Denk hierbij bijvoorbeeld aan doktersafspraken, ziekenhuisbezoeken en eventuele medicatie. Je kunt je ook nog aanvullend verzekeren, dit om bijvoorbeeld afspraken bij de fysiotherapie ook vergoed te krijgen. 

Fysio en zorgverzekering

Fysiotherapie wordt vaak niet in de basisverzekering vergoed, tenzij je minderjarig bent of een aandoening hebt. Toch kan dit per verzekering verschillen, net als de manier waarop je verzekerd wordt. Denk bijvoorbeeld aan hoeveel afspraken je vergoed krijgt. Daarom is het belangrijk om eens te bekijken wat er nou eigenlijk binnen jouw basisverzekering valt en of je baat hebt bij een aanvullende verzekering, zodat je niet zelf voor de afspraken van de fysio hoeft op te draaien.

Een zorgverzekering is misschien wel de belangrijkste verzekeringen die een mens kan hebben, zorg er dus voor dat je hier bewust naar kijkt. Je wil natuurlijk niet voor nare situaties komen te staan, mocht je toch wat overkomen. Bovendien kunnen zorgkosten hoop oplopen wanneer je hier niet (goed) voor verzekerd bent.

Wat verandert er in 2024?

Op dit moment is er nog niet zoveel bekend over eventuele wijzigingen wat betreft de zorgverzekering in 2024. Toch zijn er een aantal data die jij in de gaten kunt houden omtrent de zorgverzekering. Denk hierbij bijvoorbeeld aan 19 september 2023, oftewel Prinsjesdag. Op deze dag wordt de Miljoenennota gepresenteerd met de belangrijkste plannen voor 2024. Hier zullen ook een aantal plannen in staan wat betreft de zorgverzekering. Rond midden november is het tijd dat de zorgverzekeraars hun nieuwe zorgpremies bekend gaan maken.

Zodra dit gebeurd is, is het erg handig om de verschillende verzekeringen met elkaar te vergelijken, inclusief de aanvullende verzekering voor de fysiotherapie. Dit omdat het natuurlijk zo kan zijn dat jouw behoeftes zijn veranderd of dat je ergens anders veel goedkoper uit bent. Wil je meer weten over de zorgverzekering van volgend jaar, en wil je weten waar je zorgverzekeringen kunt vergelijken? Dit kan snel en gemakkelijk via Poliswijzer.nl.