Trainen in de kou, geen probleem toch?!

Geplaatst op

Laat je vooral niet afschrikken door het weer om lekker buiten te gaan trainen. Met deze 5 tips kunnen de lage temperaturen je niet weerhouden!

Begin warm in je huiskamer
Doe eerst een aantal grondoefeningen in je huiskamer waar het lekker warm is. Als je hier wat oefeningen doet heb je het alvast een beetje warm voordat je buiten verder gaat met je warming-up. Dan doet kou je alvast weinig meer.

Drink voldoende!
Ook bij lage temperaturen is het belangrijke om voldoende te drinken. Je hebt het vocht nodig om te  voorkomen dat je kramp krijgt halverwege je training. Zeker als je een lange duurloop doet is het belangrijk om ook water mee te nemen voor tijdens de training. Dit bevordert het herstel na je training!

Op winter kun je kleden
Trek voldoende kleding aan, bij voorkeur meerdere laagjes. Zo kun je makkelijk iets uittrekken mocht je het te warm hebben.

Visualisatie: je rent lekker warm
Dan heb je tegen de winter nog je eigen pure denkkracht. Visualisatie wordt in de sport gebruikt om atleten naar een hoger niveau te brengen. In heel veel gevallen werkt het. Die kracht kun je ook gebruiken in de winter. Tijdens het lopen vraag je jezelf af en toe even: loop ik lekker warm? Ja! Door dat positieve antwoord weet je dat alles goed zit. Je visualiseert dat je de rest van de training ook lekker warm blijft. Je bent bezig met sporten en met misschien wel met afzien maar je komt er echt wel goed doorheen.

Loop niet te hard van stapel!
Als het koud is ben je geneigd harder te gaan lopen. Ga niet te snel van start! Koude pezen en banden vinden het niet fijn als je de druk snel verhoogt. Begin langzaam en houd dat tempo ook even vast. Je zal je minder snel ‘loperswarm’ voelen maar dat komt echt wel.