Mirjam Dantuma

Geplaatst op

Ik ben Mirjam, 42 jaar en heb vorig jaar op 14 september een volledige knie prothese gekregen. Na dik 20 jaar ellende bleek dit nog de enige oplossing.

Als een berg keek ik er tegenop, maar wat ben ik nu blij dat ik het heb gedaan! Mede dankzij de fysio trainingen van Symke kan ik nu zeggen dat ik in principe alles weer kan en zeker meer dan waar ik ooit op heb durven hopen! De laagdrempeligheid en de humor van het gehele team Fysio 0512, mijn trainingsbuddy Rachel en Symke haar professionele aanpak hebben mij enorm goed gedaan!

Daarnaast de aanmoediging om er meer uit te halen en je grenzen te verleggen hebben er voor gezorgd dat ik nu, na bijna 12 maanden, weer sporten kan. Ik had niet durven dromen weer zo in het dagelijks leven te kunnen staan.

Ik wilde altijd wel sporten en heb het altijd weer geprobeerd, maar dit betekende keer op keer veel pijn of wéér een operatie. Nu volg ik zelfs weer steplessen en doe ik veel krachttraining. Ook heb ik weer geschaatst, lekker met de kinderen door de duinen gerend zonder pijn of problemen. Waar ik de afgelopen jaren alleen maar dingen heb gelaten en daar in zekere zin ook berusting had gevonden, werd ik nu uitgedaagd om het gewoon weer eens te proberen.

Inmiddels is mijn fysio traject na bijna een jaar afgelopen. Maar wat ben ik Symke dankbaar, dat we samen tot dit resultaat zijn gekomen!

 

Mirjam heeft alles gegeven om weer pijnvrij te kunnen genieten!