Jan Dijkstra

Geplaatst op

Naam: Jan Dijkstra
Geboortedatum: 1 november 1984

Jan Dijkstra uit Drachten had al ervaring met fysiotherapie, waaronder bij collegapraktijk Fysio 058. Er werd een hernia geconstateerd en Jan wilde graag dichtbij huis fysiotherapie volgen.

Jan zegt zelf:
‘Voordat ik bij Fysio 0512 kwam ging ik regelmatig naar collegapraktijk Fysio 058 in Leeuwarden. Toen er vroeg in de opbouw van het wielrenseizoen van 2015 een hernia bij mij geconstateerd werd zocht ik een fysiotherapeut dichterbij huis, in de wetenshap dat ik met een hernia regelmatig de fysio zou moeten gaan bezoeken. Bij het vrijblijvende inloop uur dat elke donderdagavond gehouden wordt kwam ik in contact met Hendrik Falkena. Er was meteen een goede klik, temeer omdat Hendrik zelf ook coureur is geweest.

Ik had weinig verwachting voordat ik het traject in ging. Ik had vooral veel pijn en dacht niet dat de pijn ooit over zou gaan laat staan dat ik weer wedstrijden zou kunnen rijden. Na de eerste tests bleek het bij nogal te schorten aan rompstabiliteit. Hendrik heeft mij vervolgens oefeningen mee gegeven die ik moest gaan doen om meer stabiliteit te creëren om zo de druk op de wervels te verminderen. Naarmate de tijd vorderde verliep het herstel langzaam. Om een extra impuls aan het herstel te geven ben ik mee gaan doen met het  Fit-0512 programma. Onder begeleiding van Sawani ben ik met de basis begonnen en hebben we dit steeds verder uitgebreid.

Mijn ervaring met Hendrik, Sawani en het Fit 0512 programma zijn erg goed. De extra impuls waar ik op gehoopt had pakte goed uit. In de tussentijd bezocht ik regelmatig Hendrik en ook dat was prettig. Niet alleen op fysiotherapeutisch vlak maar ook op mentaal vlak.

Het resultaat van het hele traject wat ik doorlopen heb is dat ik op moment van schrijven net weer een wedstrijdlicentie heb aangevraagd. De klachten zijn dan ook bijna helemaal verdwenen. De trainingen gaan goed, trainingskamp in Spanje verliep erg goed en ook de eerste trainingskoersjes verliepen zonder klachten. Ik blijf wel het Fit-0512 programma volgen om de rompstabiliteit te onderhouden en omdat het een leuke aanvulling is op mijn trainingsprogramma.’