Erica Postma

Geplaatst op

Erica verdraaide in augustus 2014 haar knie toen ze op haar pony stapte. Haar kruisband scheurde af. Uiteindelijk is Erica in maart 2015 in Arnhem geopereerd, ze startte daarna haar revalidatietraject bij Fysio 0512.

Erica zegt zelf:

‘Eind augustus 2014 liep een melige bui uit op een dom ongelukje met grote gevolgen; Ik zou op een pony stappen, maar verdraaide m’n knie. Tijdens deze draai, zette ik af, kwam niet hoog genoeg en landde op het pijnlijke been waarbij ik gelijk door m’n knie zakte. Mijn voorste kruisband was volledig afgescheurd. Na veel ontevreden medische rompslomp, fysiotherapie in het ziekenhuis van Drachten en het steeds door mijn knie gaan, ben ik begin maart 2015 geopereerd in Arnhem waar een kruisbandreconstructie werd gedaan. Een week later had ik mijn eerste afspraak bij Fysio 0512 om hier te revalideren.

Voor de operatie ben ik bij het inloopspreekuur geweest van fysio 0512 om informatie in te winnen. Er werd gelijk aangegeven dat zo’n revalidatie 9 tot 12 maanden zou gaan duren. Het was voor mij tijdens dit gesprek al vrij snel duidelijk dat hier ervaren mensen werken en mijn verwachting was dan ook dat ik samen met hen ver zou komen, het gevoel was goed.

Ik ben zeer tevreden over de werkwijze van Fysio 0512. Er werd naar me geluisterd als de knie niet goed aanvoelde en hier werd op een goede manier op ingespeeld. Zeer ervaren mensen en een hele prettige sfeer.

Tijdens de lange weg van revalideren zijn er ups en downs geweest, maar deze ervaren mensen hebben er voor gezorgd dat ik in december (2015) mijn revalidatie af heb kunnen ronden. Het enige waar ik om moet blijven denken, is dat ik geen plotselinge draaibeweging maak. Intussen rij ik weer paard, alleen bij het opstappen gebruik ik nu een kruk/opstapje, voor de rest gaat alles weer zoals het was. Naast mijn hobby, sport ik 2x in de week om mijn spieren rond de knie sterk te houden. En dit alles gaat zonder instabiel gevoel en zonder pijn.’