Opereren of fysiotherapie?

Geplaatst op

Knieklachten komen helaas veel voor, maar bij Fysio 0512 in Drachten helpen wij graag om dit op te lossen. Onze gespecialiseerde fysiotherapeuten staan klaar om je te onderzoeken, behandelen en te adviseren bij je herstel van knieblessures. Recent onderzoek suggereert dat operaties aan een versleten meniscus in veruit de meeste gevallen zinloos zijn en dat preventie en fysiotherapie nuttiger is. Bij Fysio 0512 streven wij naar een holistische aanpak en werken wij samen met je aan je herstel en preventie van toekomstige knieklachten.

Fysiotherapie is een bewezen effectieve manier om knieklachten te behandelen, in plaats van een operatie aan de meniscus. Dit blijkt uit recent onderzoek uitgevoerd door het Radboudumc in Nijmegen. De onderzoekers pleiten voor meer preventie en fysiotherapie in plaats van operaties.

Bij Fysio 0512 in Drachten zijn onze fysiotherapeuten gespecialiseerd in het onderzoeken, behandelen en adviseren bij het herstel van knieblessures. Wij zijn ervan overtuigd dat fysiotherapie een essentiële rol speelt in het herstel van knieblessures en het voorkomen van verdere complicaties.

In plaats van operaties aan de meniscus, die volgens het onderzoek meestal zinloos zijn, bevelen wij onze patiënten aan om fysiotherapie te overwegen als eerste behandeloptie. Onze fysiotherapeuten beschikken over de juiste kennis en ervaring om u te helpen bij het verbeteren van uw kniebeweging en het verminderen van kniepijn.

Door te stoppen met onzinnige knieoperaties, kan volgens de onderzoekers jaarlijks 11 tot 26 miljoen euro worden bespaard. Bij Fysio 0512 streven wij ernaar om patiënten te helpen bij verminderen van hun knieklachten op een effectieve en doelmatige manier. Onze fysiotherapeuten staan altijd klaar om je te helpen bij je herstel en je op de juiste manier te begeleiden naar een beter functionerende knie.