Achillespeesklachten

Geplaatst op

Achillespeesklachten

Een veelvoorkomende klacht bij lopen is een stijve en pijnlijke achillespees. Het is de beruchtste van alle hardloopblessures; in de topsport maar zeker ook in de breedtesport.

Herstel kan maanden duren. In het ergste geval kan zo’n blessure zelfs het einde van een sportloopbaan betekenen. Hoewel deze blessure vooral gezien wordt als een kwaal van hardlopers blijven ook andere sporters hiervan niet gevrijwaard. Onder volleyballers, voetballers, tennissers, schaatsers en wielrenners vallen ook slachtoffers.

De voornaamste functie van de achillespees is de geleiding van de functies van de kuitspieren. Ze zorgen voor het strekken van de enkel bij het afzetten en ze spelen een rol bij het stabiliseren van de enkel. Als de kuitspieren samentrekken, wordt er aan de achillespees getrokken en strekt de voet zich. Dit gebeurt bij wandelen, hardlopen, springen en sprinten. De krachten in de achillespees kunnen hierbij oplopen tot zevenmaal het lichaamsgewicht. Dit maakt de achillespees gevoelig voor overbelasting, wat kan resulteren in een achillespeesontsteking met alle ellende van dien.

Heb je ook achillespeesklachten en wil je graag advies en/of behandeling? Neem gerust contact met ons op, wij helpen je graag!

Bel of mail naar:
Tel. 0512 53 75 06
Mail. info@fysio0512.nl