Aanpassing kruising Eikesingel / Sportlaan

Geplaatst op

⛔ 𝗔𝗮𝗻𝗽𝗮𝘀𝘀𝗶𝗻𝗴 𝗸𝗿𝘂𝗶𝘀𝗶𝗻𝗴 𝗘𝗶𝗸𝗲𝘀𝗶𝗻𝗴𝗲𝗹 / 𝗦𝗽𝗼𝗿𝘁𝗹𝗮𝗮𝗻 ⛔

Door de komst van het nieuwe zwemcentrum De Welle aan de Sportlaan wordt het drukker op de kruising tussen de Eikesingel en de Sportlaan. De kruising en de weg worden daarom aangepast om de verkeersveiligheid te verhogen. Fysio0512 blijft natuurlijk bereikbaar tijdens deze werkzaamheden.

⚠️ 𝗣𝗹𝗮𝗻𝗻𝗶𝗻𝗴 ⚠️

⚠️ Fase 1 (22 april t/m 4 juli): Tijdens deze fase worden de werkzaamheden tussen de rotonde Zuiderhogeweg en de kruising met de Sportlaan uitgevoerd. In deze fase wordt ook het fietspad langs de Sportlaan aangelegd.

Let op:
De fietsbrug is vanaf 6 mei aanstaande afgesloten. De Sportlaan (Fysio0512) is bereikbaar vanaf de oostelijke richting. Doorgaande fietsers worden omgeleid via de fietstunnel bij de Martinus de Boerstraat. Het doorgaand autoverkeer wordt omgeleid via de Gauke Boelensstraat en de Burgemeester Wuiteweg.

⚠️ Fase 2 (8 juli t/m 5 september): Tijdens deze fase worden de werkzaamheden aan de oostkant van de kruising met de Sportlaan uitgevoerd. Tijdens deze fase is de Sportlaan bereikbaar vanaf westelijke richting. In deze fase willen ze ook de fietsbrug weer openstellen. Dit is afhankelijk van de voortgang van de werkzaamheden. Doorgaande fietsers worden omgeleid via de fietstunnel bij de Martinus de Boerstraat. Het doorgaand autoverkeer wordt omgeleid via de Gauke Boelensstraat en de Burgemeester Wuiteweg.

Voor meer informatie verwijzen we jullie graag naar de website van de gemeente: https://www.smallingerland.nl/Onderwerpen/Bouwen_wonen/Projecten_en_plannen/Aanpak_kruising_Eikesingel_Sportlaan